![]() |
Sebze Yemekleri Kabaklı Börek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kabaklı börek
Sebze Yemekleri Kabaklı börek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 8 kişilik Malzemeler: 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurtanın akı 3 fincan sit (kahve fincanı) 1 su bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı sirke 10 gram çörekotu 10 gram susam 1 çay kaşığı tuz 2 adet kabak 1 adet küçük domates 1/2 demet dereotu 200 gram beyaz peynir 40 ml. zeytinyağı Hazırlanışı: Unu çukur bir kaba koyun. Yumurtanın akını sarısından ayırın, akını una ekleyin. Kabartma tozu, süt, yağ, sirke ve tuzu katıp iyice yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. İki adet kabağı rendeleyin. Başka bir kaba domatesi rendeleyin, peyniri ve zeytinyağını ekleyip ezin. Dereotunu ince ince kıyıp peynire karıştırın. Bu karışımı kabaklara ekleyin. Hamurun 1/3ünü ayırın. Kalanını unlanmış tezgahın üzerinde oklavayla açın. İyice yağlanmış bir fırın kabının içine, kenarları biraz dışa taşacak şekilde yayın. Kabaklı karışımı harcın içine döşeyin. Kalan hamuru açıp kenarları taşmayacak şekilde malzemenin üzerine kapatın. Alttaki hamurun dışa taşan kenarlarını kabın içine doğru kapatın ve parmağınızla bastırın. Yumurta sarısını bir fırçayla böreğin üzerine sürün. Böreğin ortasını çatalla birkaç kez delin. Üzerine çörekotu ve susam serpin. 180ø ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.