ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindibağlı Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781439)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:14 PM

Hindibağlı Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Hindibağlı kuşkonmaz
Hindibağlı kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram beyaz kuşkonmaz
3 adet ufak boy soğan
4 yemek kaşığı kırmızı üzüm sirkesi
7 yemek kaşığı sıvıyağ
1 demet taze soğanın yeşil uçları
60 gram pastırma
150 gram kırmızı lahana
150 gram hindibağ
3 yemek kaşığı toz şeker
tuz
tane karabiber

Hazırlanışı:
Kuşkonmazları soyun, kart uçlarını kesip uzunlamasına ikiye kesin. 4-5 cm. uzunluğunda verev parçalara bölün. Soğanları soyup ince halkalara doğrayın. Karabiber tanelerini havanda döğün. Soğan, karabiber, sirke ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp tuz ilave edin.
Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayın ve incecik kıyın. Pastırma dilimlerini ince verevine kesin. Kırmızı lahana ve hindibağı ayıklayın ve ince ince doğrayın.
Şekeri bir kapta eritin. Kalan sıvı yağı ilave edin, kuşkonmazları koyup 2 dakika çevirin. Daha sonra 8 dakika orta ateşte ve kendi suyunda ağzı kapalı olarak için için pişirin. Hazırladığınız sirkeli sosu katın.
Pastırmaları yağsız tavada kızartın. Taze soğanın yeşil uçlarını ve kuşkonmazları tabaklara dağıtın. Salata şeritlerini ve pastırma dilimlerini üzerlerine koyun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.