![]() |
Körili Nektarin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Körili nektarin
Körili nektarin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 4 adet nektarin 500 gram havuç 500 gram kabak 100 gram kırmızı soğan 1 adet acı kırmızı biber 100 gram cashew fıstığı 30 gram hindistancevizi rendesi 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı toz safran 600 litre sebze suyu 2 yemek kaşığı limon suyu 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Havuç ve kabakları soyup iri iri; soğanı soyup ince küb şeklinde doğrayın. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartıp kıyın. Fıstıkları kıyıp yağsız tavada kavurun. Bir kenara çıkarın. Aynı tavada hindistancevizi rendesini de kavurun. Havuç, kabak, soğan ve biberi 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Sonra fıstıkların ve hindistancevizinin yarısını katıp kavurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı köri ve safranı ilave edip karıştırın. Sebze suyu ile söndürün. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 25 dakika pişirin. Nektarinleri blanşe edip kabuklarını soyun. Çekirdeğini çıkartıp dilimleyin. Pişme süresinin sonunda sebzelere katıp 5 dakika daha pişirin. Kalan köriyi limon suyu ile tatlandırın. Nektarinleri kalan fıstık, hindistancevizi, maydanoz yaprakları ve körili limon suyu ile karıştırdıktan sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.