ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Körili Nektarin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781434)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:15 PM

Körili Nektarin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Körili nektarin
Körili nektarin Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet nektarin
500 gram havuç
500 gram kabak
100 gram kırmızı soğan
1 adet acı kırmızı biber
100 gram cashew fıstığı
30 gram hindistancevizi rendesi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı toz safran
600 litre sebze suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Havuç ve kabakları soyup iri iri; soğanı soyup ince küb şeklinde doğrayın. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartıp kıyın. Fıstıkları kıyıp yağsız tavada kavurun. Bir kenara çıkarın. Aynı tavada hindistancevizi rendesini de kavurun.
Havuç, kabak, soğan ve biberi 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Sonra fıstıkların ve hindistancevizinin yarısını katıp kavurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı köri ve safranı ilave edip karıştırın. Sebze suyu ile söndürün. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 25 dakika pişirin.
Nektarinleri blanşe edip kabuklarını soyun. Çekirdeğini çıkartıp dilimleyin.
Pişme süresinin sonunda sebzelere katıp 5 dakika daha pişirin. Kalan köriyi limon suyu ile tatlandırın. Nektarinleri kalan fıstık, hindistancevizi, maydanoz yaprakları ve körili limon suyu ile karıştırdıktan sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.