![]() |
Peynirli Patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli patlıcan
Peynirli patlıcan Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 150 dakika 6 kişilik Malzemeler: 2 kilogram patlıcan 500 gram domates 125 ml. zeytinyağı 4 yemek kaşığı kırmızı şarap 1/4 demet maydanoz 40 gram parmezan peyniri tozşeker Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayın, sap kısımları kesin. Uzunlamasına 1 cm. kalınlığında dilimleyin. Her iki tarafını tuzlayıp yan yana kağıt havlu üzerine dizin. 30 dk sularının süzülmesi için bir kenarda bırakın. Domatesleri sap kısımınlarını bıçakla koni biçiminde kesip çıkartın, alt kısımlarını haç şeklinde çizin. Kısa bir süre kaynar suya atıp çıkarın. Daha sonra soğuk suya tutun. Kabuklarını soyup dörder parçaya kesin. Suyunu ve çekirdeklerini çıkartın. Mikserin kesici ucuyla domatesleri püre haline getirin. 4 yemek kaşığı zeytinyağı domates püresi ve kırmızı şarapla büyük bir tavada ağzı açık olarak koyulaşana kadar kaynatın. Tuz, bir tutam tozşeker ve acı kırmızı biber ile tatlandırın. Patlıcanları kurulayın. Kalan yağda her iki tarafını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Patlıcanları ısıtılmış tabaklara yelpaze gibi dizip üzerlerine sosu gezidirin. Peyniri incecik dilimleyip üzerlerine bölüştürün. İri kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.