ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Buğdaylı Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781429)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:16 PM

Tavuklu Buğdaylı Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Tavuklu buğdaylı yaz türlüsü
Tavuklu buğdaylı yaz türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

100 gram buğday
1 adet tavuk
100 gram havuç
100 gram pırasa
300 gram sultani bezelye
1/2 su bardağı ayıklanmış iç bezelye
1/2 demet taze soğanın yeşil uçları
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Buğdayı soğuk suda yıkayın, kaynar suda 40 dk pişirin. Süzgeçte alııp suyunu süzün.
Tavuğu parçalara ayırın. Soğanı kıyın. 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 30 dk pişirin.
Bu arada havuç ve pırasaları yıkayın, ayıklayın, ince ince dilimleyin. Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayırın.
Pişmiş olan tavuk parçalarını sudan çıkarın, ılınmaya bırakın. Suyunu atmayın. Eti kemiklerden ayırarak küçük doğrayın. Tenceredeki suya havuçları, bezelye ve pırasaları koyup 10 dk pişirin. Tavuk eti ve buydağı ilave edip bir taşım kaynatın. Tuz, karabiberle tatlandırın, kıydığınız yeşil soğanı ekleyin, servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.