![]() |
Tavuklu Buğdaylı Yaz Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tavuklu buğdaylı yaz türlüsü
Tavuklu buğdaylı yaz türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 100 gram buğday 1 adet tavuk 100 gram havuç 100 gram pırasa 300 gram sultani bezelye 1/2 su bardağı ayıklanmış iç bezelye 1/2 demet taze soğanın yeşil uçları tuz karabiber Hazırlanışı: Buğdayı soğuk suda yıkayın, kaynar suda 40 dk pişirin. Süzgeçte alııp suyunu süzün. Tavuğu parçalara ayırın. Soğanı kıyın. 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 30 dk pişirin. Bu arada havuç ve pırasaları yıkayın, ayıklayın, ince ince dilimleyin. Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayırın. Pişmiş olan tavuk parçalarını sudan çıkarın, ılınmaya bırakın. Suyunu atmayın. Eti kemiklerden ayırarak küçük doğrayın. Tenceredeki suya havuçları, bezelye ve pırasaları koyup 10 dk pişirin. Tavuk eti ve buydağı ilave edip bir taşım kaynatın. Tuz, karabiberle tatlandırın, kıydığınız yeşil soğanı ekleyin, servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.