![]() |
Peynirli Patlıcan Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli patlıcan graten
Peynirli patlıcan graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 70 dakika 6 kişilik Malzemeler: 2 kilogram patlıcan 1/2 litre süt 200 gram beyaz peynir 2 adet yumurta 3 adet taze soğan 2 diş sarmısak 150 gram ceviz içi 200 gram lor peyniri 40 gram galeta unu tuz karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp soymadan, uzunlamasına 1-1/2 cm. kalınlığında dilimleyin. Büyük bir tepsiye koyun, sütü üzerine döküp 1 saat bekletin. Bekletirken dilimleri 1 kez alt üst edin. Peyniri yumurtalarla karıştırın. Soğanları ayıklayın, beyaz ve yeşil kısımlarını ince ince dilimleyin. Sarmısağı döğün. Ceviz içini irice kıyın. Patlıcanları sütten çıkarıp elinizle sıkın. Yağı kızdırın, patlıcanların her iki tarafını 2dk. kızartıp fazla yağlarının süzülmesi için kƒğıt havlu üzerine çıkarın. Lor, ceviz içi, soğan ve sarmısağı peynirli karışıma katın. Tuz ve karabiber koyun. 2 litrelik ısıya dayanıklı köşeli bir cam kaba bir sıra patlıcan dizin, hafif tuzlayın, biraz galeta unu serpiştirin, üstüne peynirli karışım sürün. Tüm malzemeyi aynı şekilde sıralayın. En üste koyduğunuz patlıcanları elinizle bastırın, kalan galeta ununu serpin. Önceden 200c ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30-35dk pişirin. Börek gibi keserek domates sosu ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.