![]() |
Körili Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Körili patates
Körili patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1 kilogram patates 100 gram soğan 3 diş sarmısak 750 gram ıspanak 30 gram susam 8 adet yumurta 2 yemek kaşığı köri 5 yemek kaşığı sıvı yağ 300 gram yağlı yoğurt 2 yemek kaşığı tahin şeker tuz Hazırlanışı: Patatesleri soyun, ince ince dilimleyin, üstlerini kapatacak kadar su dolu olan bir kaba koyun. Soğanları halka halka, sarmısakları çubuk çubuk kesin. Ispanağın yapraklarını ayıklayın, yıkayıni tuz ekin ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak biraz pişirin. Suyunun süzülmesi için süzgeçe alın. Susamları tavada yağ ilave etmeksizin kavurarak hafifçe pembeleştirin. Yumurtaları 7 dk haşlayın, kabuklarını soyun. 3 yemek kaşığı sıvı yağda köriyi hafif kavurun. Soğan ve suyunu süzdüğünüz patatesleri ilave edin, tuz koyup karıştırın. Hafif ateşte 20-25 dk arada çevirerek kavurun. 2 yemek kaşığı yağda sarmısağı iyice kavurun. Suyu iyice süzülmüş ıspanağı kıyın. Sarmısaklı yağda ısıtın. Yoğurdu tahin ile karıştırın, tuz ve bir tutam şeker koyun. Patatesi, haşlanmış ve ortadan ikikye ayrılmış yumurtalar, ıspanak, tahinli yoğurt sosu, sarmısak ve susamla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.