ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mantarli Börek Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781387)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:41 PM

Mantarli Börek Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
 
MANTARLI BÖREK TARİFİ
Mantarli Börek Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi . 3 yumurta
. yarım litre süt
. 1 kilo yufka
. 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
. içine konulacak malzemeler :
. 200 gr. mantar
. 125 gr. kıyma
. 2 adet soğan
. maydanoz
. tuz
. karabiber

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yapılışı soğanı ince ince doğrayın. Pembeleşene kadar kavrun. Üzerine kıyma ekleyin ve pişirin. ince kıyılmış mantarları da koyup suyu çekene kadar pişirin. Pişirdiğiniz bu harca maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın. Böylece birazdan kullanacağamız börek içini hazırlamış oldunuz.

3 yumurtayı çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın. 1 adet yufka alıp yağlanmış fırın tepsisine düzgün olarak kenarları tepsiden sarkacak şekilde yerleştirin.

Yufkanın üzerine sütlü karışımı bir kaşık yardımı ile alarak yayın. Bu işlemi tepsinin üzerine sereceğiniz diğer 2 yufka için de yapın. 3'üncü yufkanın üzerine önceden hazırlanmış mantarlı içi eşit şekilde yayın.

Geriye kalan üç yufkanın aralarına daha önceden yapmış olduğunuz gibi sütlü karışım sürerek, ilk yufkanın kenarlara taşan kısımlarını tüm yufkaların üzerine kapatın. 1 yumurta sarısını bir fırça yardımı ile sürün. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.