ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli - İrmik Böreği (Gnokçi) Nasıl Yapılır Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781265)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:02 PM

İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli - İrmik Böreği (Gnokçi) Nasıl Yapılır Tarifi
 
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli - İrmik Böreği (Gnokçi) Nasıl Yapılır Tarifi

İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli - İrmik Böreği (Gnokçi) Nasıl Yapılır Tarifi İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi
İrmik Böreği (Gnokçi) nasıl yapılır
İrmik Böreği (Gnokçi) yapılışı

İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
Yarım su bardağından biraz fazla irmik
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kadar tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı hindistancevizi

Tarif:

1. Sütü kaynatın. Kaynamış süte irmiği dökün ve karıştırarak süt kıvamlanıncaya kadar pişirin. Karıştırmazsanız irmik dibe çöker ve yapışır.

2. Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp içine tuz, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım bardak kaşarı ekleyin. Çırpın. İçine kaynamış sütten de bir kaç kaşık koyup çırpmaya devam edin. Sonra yumurtayı koyulaşmış irmikli süte boşaltın. Hızla karıştırın.

3. Borcam ya da kek kalıbını yağlayıp içine bu karışımı dökün. Üstünü bir bezle kapatıp iyice soğuyana kadar karışımı bekletin. Tercihen buzdolabında 1 gün beklesin.

4. Pişirmeden önce irmik böreğini dilimleyin. Kaptan çıkarmadan üstüne kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.