![]() |
Muhallebili Kadayıf Dolması Tarifi - Muhallebili Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır
Muhallebili Kadayıf Dolması Tarifi - Muhallebili Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır - Muhallebili Kadayıf Dolması - kadayıflı tatlılar - muhallebili kadayıf nasıl yapılır - kadayıfla yapılan tatlılar - kadayıf şerbeti - kadayıf dolması
Muhallebili Kadayıf Dolması Tarifi - Muhallebili Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler: Yarım kg tel kadayıf Yarım paket tereyağı Muhallebi: 3 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı pirinç unu 1 çorba kaşığı mısır nişastası Şerbet için: 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 1 limon Tarifi: Şerbet kaynatılır ve soğumaya terk edilir. Tereyağı eritilir ve ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür ve didikleyerek karıştırılır. Diğr yanda muhallebi malzemesi bir tencereye konur, orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Yağlı kadayıf 6 eşit parçaya ayrılır. Uygun büyüklükte bir kaseye kenarlarından sarkıtarak yerleştirilir. Ortasına yeteri kadar muhallebi konur. Kenarlardan sarkan kadayıf yukarı doğru toplanır. Yağlanmış fırın kabına yan yana dizilir. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet gezdirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.