![]() |
Alman Öpücüğü- Alman Öpücüğü Malzemeleri- Alman Öpücüğü Yapılışı
Alman Öpücüğü- Alman Öpücüğü Malzemeleri- Alman Öpücüğü Yapılışı Yarım paket tereyağı 3 Su bardağı fındık 1 Su bardağı pudra şekeri 2 Su bardağı un 2 Paket sütsüz çikolata (160 gr. bitter çikolata) Üzeri İçin; 46 Adet fındık 2 Çorba kaşığı pudra şekeri. Hazırlanışı : Fındıklar havanda döverek ya da robottan geçirilerek toz hale getirilir. Yoğurma kabına toz fındıklar, pudra şekeri,oda ısısında yumuşamış tereyağı, rendelenmiş çikolata ve elenmiş un konur. Bütün malzemeler özleşene kadar yoğrulur. Hamur temiz bir naylona sarılır, buzdolabının alt rafına yerleştirilir, yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda hamur buzdolabından alınır, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır. Kurabiyeler yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile dizilir, ortalarına fındık batırılır. Tepsi önceden ısıtılmış, 190 derece fırına verilir, 12 - 15 dakika pişirilir. (Kurabiyelerin yayılması normaldir.) Alman öpücükleri fırından çıkarılır, soğutulur, üzerine kağıttan kesilmiş 1 santimlik şeritler yerleştirilir ve pudra şekeri elenir. Kurabiyelerin üzerindeki şeritler alınır, servis tabağına dizilir, servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.