![]() |
Lor Peynirli Güllaç - Lor Peynirli Güllaç Tarifi - Lor Peynirli Güllaç Nasıl Yapılır
Lor Peynirli Güllaç - Lor Peynirli Güllaç Tarifi - Lor Peynirli Güllaç Nasıl yapılır
Lor Peynirli Güllaç - Lor Peynirli Güllaç Tarifi - Lor Peynirli Güllaç Nasıl yapılır Malzemeler: 1 paket güllaç yaprağı 250 gram tatlı lor peyniri 100 gram tereyağı 250 gram Antep fıstığı içi Şerbeti için: 2 litre süt 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı gül suyu 3 su bardağı toz şeker Üzeri için: Nar taneleri Pişmiş waffle Hazırlanışı: Şerbet için süt, vanilya, gül suyu ve toz şekeri bir kapta kaynatın. Ayrı bir kabın içinde tereyağını eritin ve içine lor peynirini ilave ederek kavurun. Şerbetten 1 kepçe ilave ederek birkaç dakika daha kaynatın. Güllaç yapraklarını, malzeme yarısına gelene kadar her katın arasına bir kepçe şerbet yedirerek tepsiye yerleştirin. Kalan güllaç yapraklarını, aralarına lor peynirli iç ve fıstıkları yerleştirerek dizme işlemini sürdürün. Kalan şerbeti üzerine gezdirin. İsteğe göre gül yaprakları ve nar taneleri ile servis edin. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.