Prof. Dr. Sinsi |
09-09-2012 02:17 PM |
Şekerli Hamurlar Tarifi Resimli - Şekerli Hamurlar Nasıl Yapılır? Şekerli Hamurlar
Şekerli Hamurlar Tarifi Resimli - Şekerli Hamurlar Nasıl Yapılır? Şekerli Hamurlar
Şekerli Hamurlar Tarifi Resimli - Şekerli Hamurlar Nasıl Yapılır? Şekerli Hamurlar
Şekerli Hamurlar nasıl yapılır
Şekerli Hamur yapılışı
Resimli Şekerli Hamurlar Tarifi
Şekerli Hamurlar Tarifi Resimli
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER: - 450 gr. marshmallow şeker
- 4 yemek kaşığı su
- 500 gr. pudra şekeri
- tuz
YAPILIŞI: - Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
- Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
- Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
- Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
- Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
- Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
- Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
- Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
- Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
- Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
- Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
- Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.
netten alıntı
|