![]() |
Profiterol- Profiterol Tarifi-Profiterol Yapılışı-Profiterol Nasıl Yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Profiterol- Profiterol Tarifi-Profiterol Yapılışı-Profiterol Nasıl Yapılır MALZEMELER 4 YUMURTA 100 GR. MARGARİN 1 SU BARDAĞI SU 1 SU BARDAĞI UN + 1 ÇORBA KAŞIĞI UN ARA KREMASI 30 GR. MARGARİN 1,5 SU BARDAĞI SÜT 2,5 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME) 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER ÇİKOLATA SOSU 1 YUMURTA 2 SU BARDAĞI SÜT 2 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME) 1/2 SU BARDAĞI ŞEKER 2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO 2 PAKET VANİLYA 30 GR. MARGARİN HAZIRLANIŞI Tencereye margarini ve suyu ekleyip kaynatalım. Margarin eridiğinde unu ekleyip hızla ve sürekli karıştırarak koyu bir hamur kıvamına gelene dek pişirelim. Tencereyi ateşten alıp hamuru soğutalım. Yumurtaları teker teker ve yoğurmaya devam ede*rek ekleyelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parça*lar koparıp yuvarlak şekiller vererek margarinle hafifçe yağlanmış tepsiye aralıklı dizelim. 5 dk. ön*ceden ısıtılmış 140″ ısılı fırmda hamurlarm üzeri pembeleşip kuruyana dek pişirelim. (Fırından al*madan hamurlardan birine dokunarak kuruyup kurumadığını kontrol edin. Yeterince pişmeyen ha*murlar fırından aldıktan sonra çökerler.) Pastayı fırından çıkarıp soğutalım. Bu arada ara kremasını hazırlayalım. Tencereye sütü, unu, şekeri alalım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz ola*na dek pişirelim. Kremayı ateşten alarak soğutalım. Margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Pastaları ikiye keselim. Alt parçasının üzerine 1 tadı kaşığı krema koyalım. Üst parçayı kremanın üzerine kapatalım ve kakaolu kremayı hazırlayalım. Tencereye çırpılmış yumurtayı, sütü, unu, şekeri, kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kre*mayı ateşten alıp vanilyaları ve margarini eritme*den ekleyip mikserle yarım dk. çırparak profiterollerin üzerine gezdirelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.