![]() |
Resimli Bayram Baklavası Tarifi - Şeker Bayramı Baklava Tarifi Yapılışı
Resimli Bayram Baklavası Tarifi - Şeker Bayramı Baklava Tarifi Yapılışı
Resimli Bayram Baklavası Tarifi - Şeker Bayramı Baklava Tarifi Yapılışı bayram baklavası nasıl yapılır Ramazan Bayramına Özel Baklava Tarifi 2011 ramazan bayramı Tatlısı 2011 ramazan bayramı baklavası Baklava tarifi-Ramazan Bayramı Baklava Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim. Bu hamuru 12 parçaya bölelim. Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim. Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım. Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım. Açılmış nışastası bol olsun. Sonra büyük açalım.konuyu forumdasnet çaldım. Tepsiye koyalım ve üzerine ceviz serpelim. Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim. Üzerine erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim. Yaklaşık 40- 45 dakika fırını açmadan pişirelim. Sonra üzerine gazete koyalım 1.5 saatte düşük ayarda pişirelim. Sonra şerbeti hazırlayalım .2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereyeforumdas.netkaynatalım.şerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun. Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim .4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.