![]() |
Bülbül Kuyusu - Bülbül Kuyusu Tarifi - Bülbül Kuyusu Nasıl Yapılır
Bülbül Kuyusu - Bülbül Kuyusu Tarifi - Bülbül Kuyusu Nasıl Yapılır
Bülbül Kuyusu - Bülbül Kuyusu Tarifi - Bülbül Kuyusu Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 adet yumurta 1 fincan sirke yarım paket margarin ya da yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt alabildiği kadar un 1 paket kabartma tozu ceviz, fındık şerbeti için : 3 su bardağı su 3,5 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı limon suyu 2 yumurtanın, birini sarısı üzerine sürmek üzere ayrılır. Yapılışı: kalan yumurta, sirke, oda ısısında yumuşamış margarin, yoğurt, alabildiği kadar un kabartmatozu ile birlikte hamur yoğrulur. bir süre hamur dinlendirilir, daha sonra ikiye bölünür, her parça unlanarak oklavayla yarım santin malınlığında açılır, 1 su ve 1 çay bardağı yardımıyla bir büyük dolu daireler ve bir büyük ama içi boş delikli daireler kesilir. alta deliksiz daire konur, üzerine halka şeklindeki daire konur, boşlğu fındık, ceviz karışımıyla doldurulur. üzerine yumurta sarısı sürülür, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir, fırından çıkıp birkaç dakika soğuduktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirilir. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.