![]() |
Köfteli Maydanoz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Köfteli maydanoz çorbası
Köfteli maydanoz çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 4 kişilik 473 kalori Malzemeler: 100 gr. arpacık soğanı 60 gr. yumuşak tereyağı 3 demet maydanoz yaprağı 1 200 gr. krema 20 ml. limon suyu tuz karabiber Köfte için: 30 gr. arpacık soğanı 15 gr. toz hardal 45 ml. sıvı yağ 20 gr. tereyağı 20 gr. kapari 150 gr. dana kıyma 4 adet tahta şiş Hazırlanışı: Arpacık soğanlarını ince halkalar halinde doğrayın. Maydanozların yapraklarını saplarından ayırın ve saplarını ince kıyın. 30 gr. tereyağını kızdırın. Arpacık soğanlarını orta ısıda ateşte 1-2 dakika kavurun. Maydanoz saplarını ve sebze suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberini serpip 20 dakika pişirin. 16 maydanoz yaprağını bir kenara ayırın. Kalan yaprakları robotta incecik kıyın. Kalan tereyağını maydanozlara ekleyerek karıştırın ve bir kenara alın. Köfte için: Arpacık soğanlarını minik küpler halinde doğrayın. Kapariyi ince kıyın. Arpacık soğanı, kapari ve hardalı dana kıymasına karıştırın ve iyice yoğurun. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Elinizle 12 adet köfte yapın. Sıvı yağı ve tereyağını bir tavada kızdırın ve köfteleri orta harlı ısıda 6-8 dakika kızartın. Kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağlarını alın. Çorbayı mikserde püre haline getirin. Krema ile beraber tuz, karabiber ve limon suyu ekledikten sonra bir taşım daha pişirin. Maydanozlu tereyağını çorbaya ekleyin ve iyice karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Köfteleri maydanoz yapraklarıyla birlikte tahta şişlere batırıp kaselerin yanına koyun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.