ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Köfteli Pancar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781005)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:06 PM

Köfteli Pancar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Köfteli pancar çorbası
Köfteli pancar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

200 gram kıyma
400 gram pancar
300 gram patates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1.5 litre et suyu tablet
1-2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
1/2 demet taze soğanın yeşil uçları
tozşeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Pancar, soğan ve patatesleri soyun, küb şeklinde doğrayın. Tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı tencerede ısıtın.
Hazırladığınız malzemeyi koyup, kavurun; 1 lt. et suyu ilave edin ve ağzı kapalı olarak 25-30 dakika orta ateşte pişirin.
Karışımı püre haline getirdikten sonra tel süzgeçten geçirin. Sirke, tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ile tatlandırın.
Hardalı, kıyma ile yoğurun. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Kalan et suyunu kaynatın. Köfteleri koyup 5-7 dakika hafif ateşte pişirin.
Delikli kepçe ile köfteleri çıkartıp sularını iyice süzün ve kalan sıvı yağda kızartın.
Çorbayı ısıtın, köftelerle birlikte tabaklara alın.
Üzerlerine kıyılmış taze soğan uçlarını serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.