![]() |
Köfteli Pancar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Köfteli pancar çorbası
Köfteli pancar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram kıyma 400 gram pancar 300 gram patates 2 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1.5 litre et suyu tablet 1-2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı hardal 1/2 demet taze soğanın yeşil uçları tozşeker tuz karabiber Hazırlanışı: Pancar, soğan ve patatesleri soyun, küb şeklinde doğrayın. Tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı tencerede ısıtın. Hazırladığınız malzemeyi koyup, kavurun; 1 lt. et suyu ilave edin ve ağzı kapalı olarak 25-30 dakika orta ateşte pişirin. Karışımı püre haline getirdikten sonra tel süzgeçten geçirin. Sirke, tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ile tatlandırın. Hardalı, kıyma ile yoğurun. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Kalan et suyunu kaynatın. Köfteleri koyup 5-7 dakika hafif ateşte pişirin. Delikli kepçe ile köfteleri çıkartıp sularını iyice süzün ve kalan sıvı yağda kızartın. Çorbayı ısıtın, köftelerle birlikte tabaklara alın. Üzerlerine kıyılmış taze soğan uçlarını serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.