![]() |
Körili Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Körili lahana çorbası
Körili lahana çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 100 gram arpacık soğanı 150 gram patates 300 gram lahana turşusu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı köri 700 ml. sebze suyu 300 ml. krema 200 gram füme tavuk eti 200 ml. süt 1/2 demet tere muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Arpacık soğanları soyun ve ince dilimleyin. Patatesleri soyun ve doğrayın. Lahanayı bir süzgece koyun, hafif bastırın ve süzdürün. 40 gr. kadarını bir kenara ayırın. Yağı bir tencerede kızdırın. Arpacık soğan, patates ve kalan lahanayı tencerede, orta ateşte 2 dakika kavurun. Köriyi katıp kavurmaya devam edin. Sebze suyu, krema ve sütü ekleyip 15 dakika pişirin. Çorbayı püre haline getirin, bir süzgeçten geçirerek tencereye alın. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. Füme tavuk etini 1/2 cm. büyüklükte doğrayın. Çorbayı önceden ısıtılmış tabaklara koyun. Üzerine ayırdığınız lahana, tavuk eti ve tereyi ilave edip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.