![]() |
Yoğurt Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yoğurt çorbası
Yoğurt çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 8 kişilik Malzemeler: 2 demet ıspanak 1 su bardağı yoğurt 30 gram tereyağı 1 su bardağı buğday tuz Hazırlanışı: Buğdayı ayıklayıp bir gece önceden soğuk suda bekletin. Ispanağı ayıklayıp yıkayın. Süzülmeye bırakın. Daha sonra saplarını kesip çıkarın. Yapraklarını iri iri doğrayın. Buğdayı süzün. 1.5 lt. tuzlu suda 1 saat haşlayın. Haşlama süresinin 35. dakikasında ıspanakları ve tereyağını katın. Yoğurdu 1/2 su bardağı su ile ayran kıvamına getirin. Çorbadan azar azar ayrana katıp ısısını dengeleyin. Daha sonra çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Dilerseniz nane ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.