![]() |
Kremalı Lahana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kremalı lahana çorbası
Kremalı lahana çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram brüksel lahanası 20 gram havuç 40 gram margarin 30 gram un 3 su bardağı et suyu 150 gram füme et 100 ml. süt kreması 2 adet yumurta sarısı 1/2 demet maydanoz 2 yemek kaşığı kekik tuz karabiber Hazırlanışı: Lahanaları ayıklayıp dörde bölün. Havuçları soyun, dilimleyin. Sebzeleri margarinde pembeleştirin. Üzerlerine unu serpip karıştırın. Et suyunu döküp karıştırarak kaynatın. Tuz, karabiber, muskatla tatlandırın. Ağzı kapalı olarak 10dk. kısık ateşte pişirin. Bu arada eti küb şeklinde doğrayın. Çorbayı ateşten alın. Çırptığınız yumurta sarısını ve süt kremasını çorbaya karıştırın. Etleri katın, ısıtın ama kaynatmayın. Üzerine maydanoz ve yabani kekik yapraklarını serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.