ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Kalkan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780938)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:18 PM

Bademli Kalkan
 
Bademli kalkan
Bademli kalkan

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

8 dilim kalkan
100 gram badem
1 adet limon
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı kızarmak için sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı:
Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Uzunlamasına ince ince dilimlere kesin. Bir fırın kabına alın. 180ø ısıttığınız fırında 20 dakika kavurun.
Balıkların iki tarafını tuzlayın ve una bulayın, unun fazlasını silkeleyin. Kızgın yağda iki tarafılarnı 4er dakika kızartın. Servis tabağına alın.
Limonu sıkın, balığın üzerinden gezdirin.
Daha sonra bademleri serpin ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.