![]() |
Bademli Kalkan
Bademli kalkan
Bademli kalkan Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 8 dilim kalkan 100 gram badem 1 adet limon 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı kızarmak için sıvıyağ tuz Hazırlanışı: Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Uzunlamasına ince ince dilimlere kesin. Bir fırın kabına alın. 180ø ısıttığınız fırında 20 dakika kavurun. Balıkların iki tarafını tuzlayın ve una bulayın, unun fazlasını silkeleyin. Kızgın yağda iki tarafılarnı 4er dakika kızartın. Servis tabağına alın. Limonu sıkın, balığın üzerinden gezdirin. Daha sonra bademleri serpin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.