![]() |
Balıklı İspanak Fırın
Balıklı ıspanak fırın
Balıklı ıspanak fırın Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram patates 300 gram dondurulmuş ıspanak 3 yemek kaşığı limon suyu 300 gram domates 50 gram margarin 40 gram un 200 ml. süt kreması 4 tatlı kaşığı hardal 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 3 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri haşlayın, soyun, dilimleyin. Ispanağın çözülmesini bekleyin, suyunu sıkın, irice kıyın. Balığın üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu gezdirin. Domatesleri dilimleyin. 40 gr. yağı kızdırın, unu katıp pembeleştirin. Üzerine 2.5 çay bardağı su ve kremayı ekleyip karıştırın. Ağzı kapalı olarak 10dk. pişirin. Hardal, peynirin 2/3 ü ve yumurta sarısını ekleyin. Tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın. 2,5 litrelik, ısıya dayanıklı bir kabı 10 gr. yağ ile yağlayın. Patates, ıspanak tekrar patates, balık ve domatesleri kat kat dizin. Her kata tuz ve karabiber ekin ve aralarına sos gezdirin. Geri kalan peyniri en üste serpiştirin. 200c ısıtılmış fırında 30-35dk. pişirin. Bu sürenin sonunda fırını söndürün, yemeği 10dk. fırının içinde bekletin. Üzerine dereotu serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.