![]() |
Bezelye Püreli Somon
Bezelye Püreli Somon
Bezelye Püreli Somon Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik 667 kalori Malzemeler: 500 gr. patates 200 gr. dondurulmuş bezelye 60 ml. soya sosu 30 gr. bal 4 adet dilim somon (600 gr.) 2 adet limon 90 ml. zeytinyağı tuz karabiber un dereotu Tereyağlı sos için 30 gr. pembe top biber 6 dal tarhun otu Hazırlanışı: 100 gr. patatesi soyun, küçük doğrayın ve bezelye ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tuz ilave edin. Suyun içinde bekletin. 400 gr. patatesi soyun, küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 4 dakika haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın. Soya sosu ve balı karıştırın. Balıkların her tarafına sürün ve 20 dakika buzdolabında bekletin. Balıklara tuz ve karabiber ekin, una bulayıp, fazlasını silkeleyin. Limonları uzunlamasına dörde kesin. 60 ml. yağı tavada kızdırın. Balıkların her iki yüzüznü limonlarla beraber orta ateşte 2’şer dakika kızartın. Fırın tepsisine alın, 160o C’de ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 8 dakika pişirin. Bu sürenin ortasında balıkları çevirin. Tereyağlı sos için: Biberleri irice çekin. Tarhun otu yapraklarını ince kıyın. Biberleri yağsız tavada 10 saniye kavurun. Tereyağı ekleyip eritin. Başka bir tavada kalan yağı kızdırın. Patates küplerini 4-5 dakika kızartın. Tuz ve karabiber ekin. Patatesli bezelyenin suyunu süzün, püre yapın. Tarhun otunu tereyağına ekleyin ve hafif köpürünceye kadar kızdırın. Püre, küp patatesler ve balığı bir tabağa yerleştirin. Tereyağlı sos ve püreyi balığın üzerine dökün.Dereotu ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.