ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelye Püreli Somon (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780929)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:19 PM

Bezelye Püreli Somon
 
Bezelye Püreli Somon
Bezelye Püreli Somon

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
667 kalori Malzemeler:

500 gr. patates
200 gr. dondurulmuş bezelye
60 ml. soya sosu
30 gr. bal
4 adet dilim somon (600 gr.)
2 adet limon
90 ml. zeytinyağı
tuz
karabiber
un
dereotu
Tereyağlı sos için
30 gr. pembe top biber
6 dal tarhun otu

Hazırlanışı:
100 gr. patatesi soyun, küçük doğrayın ve bezelye ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tuz ilave edin. Suyun içinde bekletin.
400 gr. patatesi soyun, küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 4 dakika haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın.
Soya sosu ve balı karıştırın. Balıkların her tarafına sürün ve 20 dakika buzdolabında bekletin.
Balıklara tuz ve karabiber ekin, una bulayıp, fazlasını silkeleyin.
Limonları uzunlamasına dörde kesin. 60 ml. yağı tavada kızdırın. Balıkların her iki yüzüznü limonlarla beraber orta ateşte 2’şer dakika kızartın. Fırın tepsisine alın, 160o C’de ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 8 dakika pişirin. Bu sürenin ortasında balıkları çevirin.
Tereyağlı sos için: Biberleri irice çekin. Tarhun otu yapraklarını ince kıyın. Biberleri yağsız tavada 10 saniye kavurun. Tereyağı ekleyip eritin. Başka bir tavada kalan yağı kızdırın. Patates küplerini 4-5 dakika kızartın. Tuz ve karabiber ekin. Patatesli bezelyenin suyunu süzün, püre yapın.
Tarhun otunu tereyağına ekleyin ve hafif köpürünceye kadar kızdırın.
Püre, küp patatesler ve balığı bir tabağa yerleştirin. Tereyağlı sos ve püreyi balığın üzerine dökün.Dereotu ile süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.