![]() |
Biberli Kalamar
Biberli kalamar
Biberli kalamar Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram halka şeklinde doğranmış kalamar 100 ml. soya sosu 4 adet kırmızı acı biber sıvıyağ tuz karabiber bulamaç için: 250 gram un 250 ml. bira 1 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet yumurta Sos için, soya sosunu hafifçe ısıtın. Kırmızı acı biberleri 2-3 parçaya bölüp içine atın. Hazırlanışı: Karabiber ile tatlandırıp 30 dakika ılık bir yerde bekletin. Sıvı yağı fritözde ısıtın. Kalamarları tuzlayıp karabiber ile tatlandırın. Diğer tarafta, unu çukur bir kaba koyun, 200 ml. su ve birayı ilave edip bulamaç haline getirin. Sıvı yağ ve yumurtaları katıp karıştırın ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Kalamarları bulamaçla kaplayın. Sonra kızgın sıvı yağa atıp 1-2 dakika kızartın. Süzerek çıkartıp ılık sosla birlikte servis yapın. Sosu kalamarların üzerine olabildiğince yavaş dökün. Bu özel sos farklı bir çeşni yaratıyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.