![]() |
Buharda Karides
Buharda karides
Buharda karides Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet iri karides 2 diş sarmısak 20 gram taze zencefil kökü 2 adet acı kırmızı biber 5 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 demet kişniş 150 gram karnıbahar 200 gram çin eriştesi 4 adet lahana yaprağı tuz karabiber Hazırlanışı: Sarmısağı soyun ve ezin. Zencefili soyun, incecik rendeleyin. Acı kırmızı biberleri ayıklayın, ince ince kıyın. Sarmısak, zencefil, acı kırmızı biber, soya sosu ve sıvı yağı kaynatın, ocaktan inidirin soğumaya bırakın. Kişnişi iri kıyıp karışıma katın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karnıbahar ve brokoliyi parçalara ayırın. Tuzlu suda haşlayıp soğuk suya tutun ve süzün. Çin eriştelerinin üzerlerine tuzlu kaynar su döküp, 10 dk bekletin ve süzün. Karnıbahar, brokoli ve çin eriştelerini hazırladığınız sosun yarısı ile karıştırın. Kardesleri soyun sırt kısımlarını yarın, tuz ve karabiber ekin. Buhar sepetini 4 adet lahana yaprağı ile döşeyin. Üzerlerine sosun kalan yarısını sürüp, karidesleri dizin. Ağzını kapatın. Tencereye su koyup kaynatın. Üzerine buhar sepetini oturtun, 20 dk suyun buharında karidesleri pişirin. Erişte salata ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.