![]() |
Yeşil Fasulyeli Ringa Balığı
Yeşil fasulyeli ringa balığı
Yeşil fasulyeli ringa balığı Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik 484 kalori Malzemeler: 300 gram patates 120 gram soğan 250 gram yeşil fasulye 20 gram tane karabiber 150 ml. sebze suyu 75 ml. kırmızı şarap sirkesi 60 ml. zeytinyağı 2 kutu ringa balığı filetosu konservesi tuz karabiber Patatesleri dilimlerken dağılmaması için bir gün önce haşlayıp buzdolabında ağzı kapalı bir saklama kabında bekletebilirsiniz. Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Soğanları küp küp doğrayın. Sebze suyuyla tencerenin ağzı kapalı olarak 5 dakika haşladıktan sonra başka bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Yeşil fasulyelerin kılçıklarını çıkarın ve ortadan ikiye bölün. 7 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın. Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Tane karabiberleri havanda irice dövün ve haşlanmış soğan, şarap sirkesi, tuz ve zeytinyağı ile karıştırıp sos elde edin. Yeşil fasulyeleri süzün. Balıkları soğuk suyla yıkayıp süzdürün ve servis tabağına yerleştirin. Ringa balığı filetolarının üzerine bir miktar sos gezdirin ve patates, yeşil fasulye ve baget ekmeği ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.