![]() |
Rockefeller İstiridyeleri
Rockefeller istiridyeleri
Rockefeller istiridyeleri Hazırlama süresi 45 dakika 18 adet Malzemeler: 1 kilogram iri deniz tuzu 50 gram ıspanak 1/2 demet maydanoz 50 gram arpacık soğanı 1/2 demet yeşil salata 100 gram kereviz 2 dilim tost ekmeği 60 gram margarin 1 yemek kaşığı worcestershire sosu 1 çay kaşığı ezme ançuez 1-2 damla acı biber sosu 2 yemek kaşığı rakı 18 adet açılmış istiridye Hazırlanışı: Fırını 225c ısıtın. Tuzu fırın tepsisine yayın. Ispanak ve maydanozu yıkayın, irice kıyın. Arpacık soğanlarının kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. Kerevizi soyun, yeşil salatayı ve kerevizi ince ince kıyın. Hepsini mikserde püre haline getirin. Tost ekmeğinin kenarlarını kesin, mikserde iyice ufalayın. Margarini eritip, sebze püresini ve ufalanmış ekmeği yağda çevirin. Tuz, worcestershire sosu, ançuez ezmesi, tabasco ve rakı ile tatlandırın. İstiridyeleri tuzlu tepsiye yerleştirin. İçlerini hazırladığınız karışımla doldurun, alttan 2. rafa yerleştirdiğiniz tepside 15dk. pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.