![]() |
Elmalı Sosis
Elmalı sosis
Elmalı sosis Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler:
Patateslerin kabuklarını soyun, uzunlamasına ikiye bölün, 2 cm. kalınlığında parçalara ayırın. Elmaları soymadan dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın. Elma dilimlerini ikiye kesip 2 cm. kalınlığında dilimleyin. Elmaları kararmaması için hemen limon suyu ile harmanlayın. Soğanları soyup küb şeklinde doğrayın. Mercanköşk yapraklarını saplarından ayırın. Bir çatalla sosisleri birkaç yerinden delin. 20 gr. tereyağını ısıtın, sosisleri yağın içinde hafif esmerleşinceye kadar kızartın, başka bir kaba alıp bekletin. Patatesleri tavaya alın, altın sarısı bir renk alıp gevrekleşinceye kadar kızartın. Tavadan çıkarıp bir kenarda bekletin. 20 gr. tereyağını tavada ısıtın. Elmanın fazla suyunu süzgeçten geçirerek süzün. Soğanla elmayı orta hararetli ateşte 6-8 dakika pişirin. Patatesleri ilave edin, tüm malzemeyi tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosisleri verevine 3 cm. kalınlığında dilimleyin. Mercanköşk yaprakları ile birlikte patatese ekleyin, ısıtıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.