![]() |
İtalyan Usulü Karidesli Bezelye
İtalyan usulü karidesli bezelye
İtalyan usulü karidesli bezelye Hazırlama süresi 20 dk 4 kişilik Malzemeler: 1 adet büyük soğan 1 demet fesleğen 1 diş sarmısak 1 kutu doğranmış domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı nişasta 300 gram dondurulmuş bezelye 1 yemek kaşığı zeytinyağı 12 adet dondurulmuş karides 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz karabiber kekik Hazırlanışı: Soğanları kıyın. Sarmısağı soyun, yeşilliği incecik kesin. Sarmısağı doğranmış domates, domates salçası, nişasta, karabiber, tuz ve yeşilliklerle karıştırın. Bezelye ve soğanı zeytinyağında 2 dk kavurun. Domates sosunu ilave edip 1 dk hafif ateşte pişirin. Kardiesleri kızgın yağda her iki tarafı 2-3er dk olmak üzere kızartın. Tuzi karabiber koyup bezelyelerle birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.