![]() |
Salatalıklı Somon Mus
Salatalıklı somon mus
Salatalıklı somon mus Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 3 yaprak jelatin 100 gram beyaz turp 2 tatlı kaşığı limon suyu 350 gram füme somon 250 ml. kremşanti 400 gram salatalık 75 gram havyar sıvı yağ maydanoz tuz Hazırlanışı: Jelatini soğuk suda ıslatın. 6 adet küçük porselen kalıp veya fincanın içlerini hafifçe yağlayın. 70 gr. turbu soyun, incecik rendeleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu gezdirip 300 gr. somon ile püre haline getirin. İnce tel süzgeçten geçirip bir kaseye alın. Jelatini biraz sıkın ve hafif ateşte eritip, balık püresine katın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kremşantiyi katı çırpıp karışıma yedirin. Kalıplara doldurun üzerini düzeltip 3-4 saat buzdolabında tutun. Kalan balığı da buzdolabına koyun. Servis yapmadan önce salatalığı soyun, ince dilimlere kesin. Üzerine limon suyu koyup tuz serpin. Havyarı bir süzgece alıp soğuk suya tutun ve süzün. Kalan turbu soyun iri iri rendeleyin. Balığı ufak parçalara kesin. Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtup musu keskin bir bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından ayırın. Soğutulmuş tabaklara boşaltın, balık parçalarını üzerlerine koyun. Kenarlara salatalık dilimleri, rende turp ve maydanoz yapraklarını koyun. Üzerine havyar serpip kızarmış ekmekle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.