![]() |
Çin Usulü Bademli Et Sote
Çin usulü bademli et sote
Çin usulü bademli et sote Hazırlama süresi 30 dakika 6 kişilik Malzemeler:
Eti şerit şerit doğrayın. Pırasayı temizleyin, yıkayın, beyaz ve açık yeşil kısımlarını 4 cm. uzunluğunda doğrayın, sonra parçaları uzunlamasına « cm. genişliğinde kesin. Bademleri çubuk çubuk kesin, yağsız tavada hafif kavurun. Sıvı yağı iyice kızdırın. Etleri yağda güzelce kavurun. Pırasaları ekleyip birlikte biraz yumuşatın. Sarmısağı tavadaki malzemelerin üzerine sıkın. Soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dk. kadar daha pişirin. (pırasaların fazla yumuşamaması gerekir). Biraz su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Servis yapmadan hemen önce bademleri katın. Haşlanmış pirinç ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.