ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ananaslı Dana Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780816)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:38 PM

Ananaslı Dana Eti
 
Ananaslı dana eti
Ananaslı dana eti

Hazırlama süresi 2 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:

1.5 kilogram bonfilelik dana eti
200 gram dana kıyması
1 adet ananas
30 gram galeta unu
1 adet yumurta
300 gram arpacık soğanı
3 yemek kaşığı kekik yaprağı
150 ml. et suyu (tablet)
1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu
2 yemek kaşığı hardal
tuz
iri dövülmüş karabiber

Hazırlanışı:
Kasabınıza eti dövdürün, tuzla ovun ve iç kısmına hardal sürün. Üzerine 1 yemek kaşığı kekik ve karabiber serpin. Ananası ufak parçalara kesin. 50 gr. ananası püre haline getirin, kıyma, galeta unu, yumurta, 1 yemek kaşığı kekik ve rezene ile yoğurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Hazırladığınız içi etin üzerine koyun. Rulo şeklinde kapatıp kürdan ve mutfak ipliği yardımı ile sıkıca bağlayın. Katlanmış yüzeyi alta gelecek şekilde fırın kabına koyun. 225ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 1 saat 15 dakika kızartın. Bu arada arpacık soğanlarını soyun, etin pişmesine 45 dakika kala etin yanına katın. Ananas parçalarını ise 1 saat sonra ilave edin. Piştikten sonra fırından çıkartıp servis tabağına alın.
Ananaslı malzemeyi tuz, karabiber ve kalan kekik yaprakları ile tatlandırın. Etle birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.