![]() |
Ananaslı Dana Eti
Ananaslı dana eti
Ananaslı dana eti Hazırlama süresi 2 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 1.5 kilogram bonfilelik dana eti 200 gram dana kıyması 1 adet ananas 30 gram galeta unu 1 adet yumurta 300 gram arpacık soğanı 3 yemek kaşığı kekik yaprağı 150 ml. et suyu (tablet) 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu 2 yemek kaşığı hardal tuz iri dövülmüş karabiber Hazırlanışı: Kasabınıza eti dövdürün, tuzla ovun ve iç kısmına hardal sürün. Üzerine 1 yemek kaşığı kekik ve karabiber serpin. Ananası ufak parçalara kesin. 50 gr. ananası püre haline getirin, kıyma, galeta unu, yumurta, 1 yemek kaşığı kekik ve rezene ile yoğurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız içi etin üzerine koyun. Rulo şeklinde kapatıp kürdan ve mutfak ipliği yardımı ile sıkıca bağlayın. Katlanmış yüzeyi alta gelecek şekilde fırın kabına koyun. 225ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 1 saat 15 dakika kızartın. Bu arada arpacık soğanlarını soyun, etin pişmesine 45 dakika kala etin yanına katın. Ananas parçalarını ise 1 saat sonra ilave edin. Piştikten sonra fırından çıkartıp servis tabağına alın. Ananaslı malzemeyi tuz, karabiber ve kalan kekik yaprakları ile tatlandırın. Etle birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.