![]() |
Mandalina Soslu Balık
Mandalina soslu balık
Mandalina soslu balık Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 5 adet mandalina 1 adet mandalinanın suyu 4 adet levrek fileto 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı beyaz şarap (sek) 2 diş sarmısak 150 gram margarin 400 gram ıspanak 1 adet domates bir kaç sap dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Balık filetoları tuzlu suda 7 dakika haşlayıp süzün. Yuvarlak formlarda 3 veya 4 parçaya kesin. Balıkları una bulayıp fazla unlarını alın. Bir tavaya biraz margarin koyun. Balıkları kısık ateşte kızartın, sonra ağzını kapatıp 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ispanakları ayıklayıp saplarını atın. Kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Mandalinaların filetolarını çıkarın. Sarmısağı ezin. Bir tencereye sarmısak, beyaz şarap ve mandalina suyunu koyun. Kısık ateşte sıvı yarılanana kadar kaynatın. Domatesi küb doğrayın. Margarini küçük parçalar halinde sosa ilave edin. Sosu benmarinin üzerinde sıcak tutun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis tabağının üzerine bir tabaka ıspanak yaprağı ve kenarlara mandalina dilimler koyun. Balıkları ortaya yerleştirin. Dereotu ve küb domatesleri üzerine serpiştirin. Sosu üzerine döküp servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.