ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mandalina Soslu Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780815)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:38 PM

Mandalina Soslu Balık
 
Mandalina soslu balık
Mandalina soslu balık

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

5 adet mandalina
1 adet mandalinanın suyu
4 adet levrek fileto
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı beyaz şarap (sek)
2 diş sarmısak
150 gram margarin
400 gram ıspanak
1 adet domates
bir kaç sap dereotu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Balık filetoları tuzlu suda 7 dakika haşlayıp süzün. Yuvarlak formlarda 3 veya 4 parçaya kesin. Balıkları una bulayıp fazla unlarını alın. Bir tavaya biraz margarin koyun. Balıkları kısık ateşte kızartın, sonra ağzını kapatıp 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Ispanakları ayıklayıp saplarını atın. Kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayın.
Mandalinaların filetolarını çıkarın. Sarmısağı ezin. Bir tencereye sarmısak, beyaz şarap ve mandalina suyunu koyun. Kısık ateşte sıvı yarılanana kadar kaynatın.
Domatesi küb doğrayın. Margarini küçük parçalar halinde sosa ilave edin. Sosu benmarinin üzerinde sıcak tutun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Servis tabağının üzerine bir tabaka ıspanak yaprağı ve kenarlara mandalina dilimler koyun.
Balıkları ortaya yerleştirin. Dereotu ve küb domatesleri üzerine serpiştirin. Sosu üzerine döküp servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.