ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mercan Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780755)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:48 PM

Mercan Dolması
 
Mercan dolması
Mercan dolması
Mercan dolması Mercan dolması
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet mercan
500 gram domates
2 dal kekik
1 dal biberiye
300 gram kırmızı soğan
100 gram kurutulmuş domates
4 diş sarmısak
1 dal mercanköşk
1 demet fesleğen
1 adet baget ekmeği
90 ml. zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları halka şeklinde doğrayın. Soğan, ince kıyılmış 3 adet sarmısak, küçük kare şeklinde doğranmış 100 gr. kuru domates, tuz, kekik ve mercan köşk yapraklarını karıştırın.
Balıkları soğuk suyla yıkayıp, kurulayın. Her iki tarafından 2 cm. derinliğinde kesin. 15 ml. zeytinyağı ile balıkların dışlarını ovup, yağlanmış fırın tepsisine koyun. İkişer kaşık domates karışımıyla içlerini doldurun. Artan domates karışımı ve kıyılmış biberiyeyi üstlerine yayın.
225o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 20 dakika pişirilir.
500 gr. domates, ince kıyılmış fesleğen, ezilmiş bir adet sarmısak, 15 ml. zeytinyağ, tuz ve biberi karıştırın. Baget ekmeğini dlimleyin ve kızartın. Kızartılmış ekmek dilimlerinin üstüne sos koyun. Balığın yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.