![]() |
Dana Pirzolalı Sebze
Dana pirzolalı sebze
Dana pirzolalı sebze Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik 334 kalori Malzemeler:
+ Pirzolayı küp doğrayın. + Havuç, kereviz ve şalgamı soyup 1 cm. büyüklüğünde küp doğrayın. + Soğanları temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını halka doğrayın. + Bütün sebzeleri zeytinyağında kısa bir süre karıştırarak kavurup sebze suyunu ekleyin. Üstü kapalı, orta ateşte 10-13 dakika pişirin. 8’inci dakikada pirzolayı ilave edin. + Tere yapraklarını dallarından ayırın ve 1 kepçe pişme suyu ile püre haline getirin, yahniye katıp karıştırın. Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın. Yahniyi su teresi yerine sevdiğiniz başka bir aromalı otla da hazırlıyabilirsiniz. Kuzu kulağı, fesleğen, taze kekik ve frenk soğanı gibi. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.