ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dana Ragout (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780747)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:50 PM

Dana Ragout
 
Dana ragout
Dana ragout

Hazırlama süresi 2.15 saat
12 kişilik
Malzemeler:
  • 3 diş sarmısak
  • 300 gram havuç
  • 30 gram kurutulmuş mantar
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram domates püresi
  • 500 ml. kırmızı şarap
  • 250 ml. et suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 10 adet tane karabiber
  • tuz
  • 5 sap kekik
  • 5 adet karanfil
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı üzüm suyu
  • 1.2 kilogram dana kuşbaşı
  • 200 gram soğan
Vaktinizin bol olduğu zamanlarda domates püresini kendiniz de yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:
Bir gün önceden 3 sap kekiğin yapraklarını ayırın. Karanfil ve karabiberlerle beraber havanda ezin. Bir adet limon kabuğu rendesi ve üzüm suyu ile karıştırın. Etleri içinde marine edin ve buzdolabına kaldırın.
Soğanları soyun, minik küblere doğrayın. Sarmısakları soyun, ezin. Havuçları ayıklayıp 1.5 cm. kalınlığında dilimlere kesin. Mantarları mutfak makasıyla ince ince kıyın.
Kızgın yağda ve harlı ateşte soğanları çevirin. Etleri tuzlayıp soğanlara katın. 5 dakika sonra havuç, mantar ve sarmısakları ilave edin. Domates, şarap ve et suyunu koyun.
Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1.5 saat için için pişirin. Nişastayı soğuk suda eritip pişme süresinin bitimine 10 dakika kala ragout'ya karıştırın. Maydanoz ve kalan kekiği irice kıyıp ilave edin. Polenta veya pilav ile servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.