![]() |
Dana Ragout
Dana ragout
Dana ragout Hazırlama süresi 2.15 saat 12 kişilik Malzemeler:
Hazırlanışı: Bir gün önceden 3 sap kekiğin yapraklarını ayırın. Karanfil ve karabiberlerle beraber havanda ezin. Bir adet limon kabuğu rendesi ve üzüm suyu ile karıştırın. Etleri içinde marine edin ve buzdolabına kaldırın. Soğanları soyun, minik küblere doğrayın. Sarmısakları soyun, ezin. Havuçları ayıklayıp 1.5 cm. kalınlığında dilimlere kesin. Mantarları mutfak makasıyla ince ince kıyın. Kızgın yağda ve harlı ateşte soğanları çevirin. Etleri tuzlayıp soğanlara katın. 5 dakika sonra havuç, mantar ve sarmısakları ilave edin. Domates, şarap ve et suyunu koyun. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1.5 saat için için pişirin. Nişastayı soğuk suda eritip pişme süresinin bitimine 10 dakika kala ragout'ya karıştırın. Maydanoz ve kalan kekiği irice kıyıp ilave edin. Polenta veya pilav ile servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.