![]() |
Dana Rulo
Dana rulo
Dana rulo Hazırlama süresi 1 saat 30 4 kişilik Malzemeler:
Rulonun içini hazırlamak için soğanları soyup ince kıyın. 4 yemek kaşığı kıyılmış soğanı eritilmiş tereyağında şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sütü ilave edin, ısınınca ateşten alın. Kızarmış ekmekleri küçük parçalar halinde doğradıktan sonra, soğanlı sütü üzerine döküp 15 dakika bekletin. Maydanoz ve kekik yapraklarını ince kıyın, 3 yemek kaşığı kadarını ayırın. Kalanları yumurtayla birlikte ekmekli sütün içine katıp karıştırın. Tuz, karabiber, muskat ile tatlandırın. Et dilimlerini 2 folyo arasında döğerek yassıltın. Her iki tarafına tuz ve karabiber serpiştirin. Etin bir yüzüne ince bir tabaka halinde hardal sürün. Ekmekli harcı etlerin ortasına uzunlamasına yayın. Etin dar kenarlarını harcın üzerine kapatın, eti uzunlamasına rulo halinde sarın, bir kürdanla sıkıca tutturun. Etlerin her iki tarafını kızdırılmış sıvı yağda kızartın, ayırdığınız soğanları içine katıp hafifçe pembeleştirin. 200 ml. et suyunu üzerine dökün, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 45 dakika pişirin. Pişme süresinin yarısında kalan et suyunu da ilave edin ve ruloları çevirin. Taze soğanı temizleyin, verevine dilimleyin. Ruloları tencereden çıkarıp sıcak bir yerde bekletin. Sosu ve soğanı püre haline getirin, süzgeçten geçirin. Krema ve taze soğanla 2 dakika kaynatın. Tuz, karabiber, muskat ilave edin. Ruloyu hazırladığınız sos ve kıyılmış taze otlarla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.