![]() |
Baharatlı Elma Dolması
Baharatlı elma dolması
Baharatlı elma dolması Hazırlama süresi 35 4 kişilik 861 kalori Malzemeler:
Soğanları küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı havanda dövün. Biberi uzunlamasına dörde bölerek pullarını temizleyin ve enine, ince ince doğrayın. Elmaları ikiye bölün. Çekirdekli bölümünü kabak oyucu ile temizleyin. Elmayı çok ince kenar kalınlığı kalıncaya dek oyun ve çıkan bölümlerini bir kenara alın. Oyulmuş elmalara ve elma içlerine limon suyu serpin. File bademi yağsız tavada kavurun. 150 gr. elma içini iyice kıyarak ezin. 45 ml. zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Soğanların yarısını hafifçe pişirin. Sarmısak, biberler ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyılmış elmaları ve kremayı ekleyerek pişirmeye devam edin. Mercanköşk yapraklarını ince ince kıydıktan sonra tuz ve biberle kıymaya ekleyin. Oyuk elmaların içine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız kıymalı karışımla elmaların içini doldurun ve bademleri serpiştirin. Isıya dayanıklı bir kaba koyup üzerlerine 250 ml. elma suyu dökün. Elma dolmasını önceden ısıttığınız 180oC’lik fırının alttan ikinci rafına yerleştirerek 25 dakika kızartın. Bu arada kalan soğanları 30 ml. sıvı yağda hafifçe kavurun. Kalan elma püresini, elma suyu, et suyunu ve kremayı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Sosu püre haline getirin ve bir tutam şeker, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra fırından aldığınız elmaların üzerine dökerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.