![]() |
Fasulye Salatası Ve Bonfile Graten
Fasulye salatası ve bonfile graten
Fasulye salatası ve bonfile graten Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik 565 kalori Malzemeler: 500 gr. yeşil fasulye 2 tane sarı dolmalık biber 2 adet soğan 30 ml. sirke 2 tatlı kaşığı hardal 50 ml. zeytinyağı 4 adet domates (250 gr.) 2 adet mozarella (120’şer gr.) 1 demet fesleğen 8 dilim dana bonfile (80’er gr.) 20 ml. sıvı yağ (ya da margarin) tuz Hazırlanışı: + Fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye ayırın. Temizlediğiniz fasulyeleri kaynar tuzlu suda 6-8 dakika haşlayın. Biberleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın. Sebze soyacağı ile kabuklarını soyup şerit kesin. + Soğanları önce ikiye bölün, sonra dilimlere kesin. Fasulyeyi süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra bir kasede biber ve soğanla karıştırın. + Sirke, tuz, biber, hardal, zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp salata ile karıştırın. + 2 domatesi dilimleyin. 2 domatesi ortadan kesip, çekirdeklerini çıkartın. Domatesi şerit doğrayıp salataya ekleyin. Mozarellayı dilimlere kesin. Fesleğen yapraklarını dallarından ayırın. + Etlere tuz ve biber ekin. 20 ml. yağda etlerin her iki tarafını 2’şer dakika kızartın. Kızarttığınız etleri bir tepsiye alıp üstlerini sırayla domates, fesleğenlerin yarısı ve mozarella ile kaplayın. + Önceden ısıtılmış fırın ızgarasında etlerin üstlerini 3-5 dakika kızartın. + Kalan fesleğen yapraklarını salataya serpiştirip, yanında et ve baget ekmeği ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.