ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Fasulye Salatası Ve Bonfile Graten (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780732)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:52 PM

Fasulye Salatası Ve Bonfile Graten
 
Fasulye salatası ve bonfile graten
Fasulye salatası ve bonfile graten

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
565 kalori Malzemeler:

500 gr. yeşil fasulye
2 tane sarı dolmalık biber
2 adet soğan
30 ml. sirke
2 tatlı kaşığı hardal
50 ml. zeytinyağı
4 adet domates (250 gr.)
2 adet mozarella (120’şer gr.)
1 demet fesleğen
8 dilim dana bonfile (80’er gr.)
20 ml. sıvı yağ (ya da margarin)
tuz

Hazırlanışı:
+ Fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye ayırın. Temizlediğiniz fasulyeleri kaynar tuzlu suda 6-8 dakika haşlayın. Biberleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın. Sebze soyacağı ile kabuklarını soyup şerit kesin.
+ Soğanları önce ikiye bölün, sonra dilimlere kesin. Fasulyeyi süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra bir kasede biber ve soğanla karıştırın.
+ Sirke, tuz, biber, hardal, zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp salata ile karıştırın.
+ 2 domatesi dilimleyin. 2 domatesi ortadan kesip, çekirdeklerini çıkartın. Domatesi şerit doğrayıp salataya ekleyin. Mozarellayı dilimlere kesin. Fesleğen yapraklarını dallarından ayırın.
+ Etlere tuz ve biber ekin. 20 ml. yağda etlerin her iki tarafını 2’şer dakika kızartın. Kızarttığınız etleri bir tepsiye alıp üstlerini sırayla domates, fesleğenlerin yarısı ve mozarella ile kaplayın.
+ Önceden ısıtılmış fırın ızgarasında etlerin üstlerini 3-5 dakika kızartın.
+ Kalan fesleğen yapraklarını salataya serpiştirip, yanında et ve baget ekmeği ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.