![]() |
Somonlu Pazı Fırın
Somonlu pazı fırın
Somonlu pazı fırın Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 700 gram patates 1 demet büyük pazı 500 gram somon fileto 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet yumurta 40 gram un 40 gram margarin 1 gram margarin 5 su bardağı süt tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın ama çok yumuşamamasına dikkat edin. Kabuklarını soyun, dilimleyin. Pazı yapraklarının saplarını kesip ayırın. Kalan kısmını 1dk. kaynar tuzlu suda bekletip soğuk suya tutun. Suyunu süzün ve 2 cm. eninde şeritler halinde kesin. Somon balığını dilimleyin, tuz ve karabiber serpin. Unu margarin ile kavurun. Sütü ılıtıp yedirerek una ekleyin. Tuz, biber muskat ilave edin. 100 gr. peyniri sosta eritin, ocaktan indirin ve yumurtayı çırparak sosa karıştırın. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın. Önce patates sonra pazının yarısını kaba yerleştirin. Tuz, karabiber ekip, bir miktar sos dökün. Üzerine somon dilimlerini dizin, somonların üzerine tekrar patates ve pazı koyun. Tekrar tuz, karabiber ektikten sonra kalan sosu dökün. En üste 50 gr. peynir serpiştirin. 180c ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 40dk pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.