![]() |
Soslu Mercan Fileto
Soslu mercan fileto
Soslu mercan fileto Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 403 kalori Malzemeler: 30 gr. taze zencefil 1 diş sarmısak Birer adet yeşil ve kırmızı chili biber 2 adet yeşil soğan 45 ml. sıvı yağ 1 kutu doğranmış domates (410 gr.) 40 gr. toz şeker 500 gr. mercan fileto 60 ml. limon suyu 100 gr. un 40 gr. tereyağı 1/2 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Zencefil ve sarmısağı soyun. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın, yeşil soğanları temizleyin. Hepsini çok küçük küp doğrayıp kızgın yağda 2-3 dakika renkleri dönünceye kadar kavurun. Filetoları süslemek için harçtan 2 yemek kaşığı kadarını ayırın. Tavaya domatesleri ekleyin ve orta ateşte domatesler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın. Balık filetolarına limon suyu sürün. Tuz ve karabiber serpip una batırın. Unun fazlasını silkeleyin. Tereyağını kızdırın, balıkların her iki tarafını 3’er dakika kızartın. Dereotunu çok ince kıyın. Balıkları domatesli sosun üzerine yerleştirin. Üstüne ayırdığınız harcı ve dereotunu serpiştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.