![]() |
Soslu Mezgit Balığı
Soslu mezgit balığı
Soslu mezgit balığı Hazırlama süresi 45 dk 4 kişilik Malzemeler: 4 adet dondurulmuş mezgit fileto 100 gram arpacık soğan 750 gram kırmızı dolmalık biber 5 yemek kaşığı zeytinyağı 125 ml. beyaz şarap 450 ml. tavuk suyu 30 gram kapari 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Biberleri dörde bölüp ızgarada közleyin. Nemli bezle örtüp 10 dk bekletin. Daha sonra zarlarını soyun. Biberlerin yarısını irice doğrayın. Soğanları soyup incecik doğrayın. Doğranmış biberleri ve soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Beyaz şarabı ilave edip bir taşım kaynatın. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra 10 dk pişirin. Kalan biberleri çok ince doğrayın . Kaparileri süzün. Maydanozu kıyın. Biberli sosu püre haline getirip ince süzgeçten geçirin. İnce doğradığınız biberleri sosa ilave edip 5 dk hafif ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp maydanozu katın. Mezgit filetoları tuzlayıp biberleyin. Daha sonra kalan yağda iki tarafını 2 dk kızartınç Kaparileri ve maydanozu biberli sosa ilave edip mezgitlerin yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.