![]() |
Soya Soslu Dil Balığı
Soya soslu dil balığı
Soya soslu dil balığı Hazırlama süresi 35 4 kişilik 349 kalori Malzemeler: 1 adet küçük kırmızı acı biber 1 diş sarmısak 2 dal limon otu 800 ml. balık suyu 100 ml. soya sosu 90 ml. sıvı yağ 300 gram havuç 100 gram pırasa 150 gram mantar 600 gram dil balığı filetosu (derisiz) tuz karabiber Sosun aromasının daha kuvvetli olması için bir gün önceden hazırlıyıp 15 gr. taze zencefil ile tatlandırın. Hazırlanışı: Kırmızı acı biberi ince halkalar, sarmısağı da küçük küpler şeklinde doğrayın. Limon otuna bıçakla çizikler atın ve hepsini balık suyu, soya sosu ile bir taşım kaynatın, dinlenmeye bırakın. Havuçları soyun, çok ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı uzunlamasına ikiye bölün ve 5 cm. kalınlığında halkalar biçiminde kesin. Mantarların küçüklerini bütün bırakın, büyükleri de saplarını çıkartıp dörde bölün. Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. Mantar ve havuçları 2 dakika kızgın yağda kavurun. Balık suyuna ilave edin, tencerenin ağzı kapalı 3 dakika pişirin. Pırasayı ve tuzu da ekleyip 2 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber serptiğiniz balıkları, sebzelerin üzerine yerleştirin. Tencerenin ağzını kapatarak orta ateşte 15 dakika daha pişirdikten sonra basmati pilavı ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.