![]() |
Kabaklı Lahana Salatası Ve Kuzu Bonfile
Kabaklı lahana salatası ve kuzu bonfile
Kabaklı lahana salatası ve kuzu bonfile Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik 361 kalori Malzemeler: 2 adet kabak (250’şer gram) 1 adet yeşil lahana (500 gr.) 60 ml. portakal suyu 10 gr. portakal kabuğu rendesi 10 gr. şeker 20 ml. zeytinyağı 30 gr. kurutulmuş domates 1/2 demet nane 600 gr. kuzu bonfile 4 küçük dal biberiye 30 ml. sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: + Kabakları temizleyip, bütün olarak kaynar tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. + Bu arada lahanayı dörde bölüp ortasındaki sert kısmı çıkartın. Lahanayı ince şerit doğrayın. Portakal suyunu, rendesini, tuz, biber, şeker ve zeytinyağı ile karıştırın. Lahanaları bu sosla 3-5 dakika ovuşturun. + Kabakları soğuk sudan geçirip, uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlere kesin. + Domatesleri uzunlamasına ikiye bölüp dilimlere kesin. Yağı süzülmüş domatesleri ve nane yapraklarını şerit doğrayıp kabakla beraber lahanaya ekleyin. + Etlere tuz ve biber ekin. 30 ml. yağda biberiye dalları ile etlerin her iki tarafını 3-4 dakika kızartın. + Tavadan çıkartıp, alüminyum folyoya sarıp 5 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp salatayla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.