ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Kabaklı Lahana Salatası Ve Kuzu Bonfile (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780687)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:58 PM

Kabaklı Lahana Salatası Ve Kuzu Bonfile
 
Kabaklı lahana salatası ve kuzu bonfile
Kabaklı lahana salatası ve kuzu bonfile

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
361 kalori Malzemeler:

2 adet kabak (250’şer gram)
1 adet yeşil lahana (500 gr.)
60 ml. portakal suyu
10 gr. portakal kabuğu rendesi
10 gr. şeker
20 ml. zeytinyağı
30 gr. kurutulmuş domates
1/2 demet nane
600 gr. kuzu bonfile
4 küçük dal biberiye
30 ml. sıvı yağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
+ Kabakları temizleyip, bütün olarak kaynar tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın.
+ Bu arada lahanayı dörde bölüp ortasındaki sert kısmı çıkartın. Lahanayı ince şerit doğrayın. Portakal suyunu, rendesini, tuz, biber, şeker ve zeytinyağı ile karıştırın. Lahanaları bu sosla 3-5 dakika ovuşturun.
+ Kabakları soğuk sudan geçirip, uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlere kesin.
+ Domatesleri uzunlamasına ikiye bölüp dilimlere kesin. Yağı süzülmüş domatesleri ve nane yapraklarını şerit doğrayıp kabakla beraber lahanaya ekleyin.
+ Etlere tuz ve biber ekin. 30 ml. yağda biberiye dalları ile etlerin her iki tarafını 3-4 dakika kızartın.
+ Tavadan çıkartıp, alüminyum folyoya sarıp 5 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp salatayla servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.