![]() |
Biber Dolgulu Köfte
Biber dolgulu köfte
Biber dolgulu köfte Hazırlama süresi 1 saat 20 4 kişilik Malzemeler:
Köftenin dolgu malzemesini hazırlamak için dolmalık biberleri dörde bölün. Çekirdek kısımlarını çıkarıp derisi üstte kalacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırın ızgarasında 6-8 dakika biberlerin üstünde siyah benekler oluşuncaya kadar tutun.Biberleri bir buzdolabı poşetinin ağzını kapatarak 5 dakikayumuşamaya bırakın. Biberlerin kabuklarını soyun ve ince doğrayın. Acı biberleri uzunlamasına yarıya bölün, çekirdeklerini çıkarıp ince kıyın ve diğer biberlerle karıştırın. Arpacık soğanlarını soyup ince doğrayın. Sarmısağı soyup dövün. Kekeik yapraklarını saplarından ayırıp ince kıyın. tereyağını bir tencerede eritin. soğan ve sarmısağı yağda şeffaflaşaan kadar, 2 dakika çevirin. Üzerine sütü döküp bir taşım kaynatın ve kenara alın. Kıymayı kekik 50 gr. galeta unu, yumurta ve sütlü soğan ile karıştırın, tuzlayıp biberleyin. Kıymalı harcı 12 parçaya bölün. Her parçanın ortasına 1 tatlı kaşığı kadar biberli karışımdan koyup biberli karışım içte kalacxak şekilde etrafını kıymalı harçla kapatın. Köfteleri kalan galeta ununa bulayın ve yağda orta ateşte her iki tarafını kızartın. Bir tepsiye yerleştirip önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Köfteleri fırından alıp turplu patates salatası ile sofraya getirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.