![]() |
Pastırmalı Ringa Balığı
Pastırmalı ringa balığı
Pastırmalı ringa balığıYemek Okulu - Balık kızartma ve ızgara Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik 834 kalori Malzemeler: 150 ml. sek beyaz şarap 120 gram pastırma (küp doğranmış) 20 gram toz şeker 4 yaprak marul tuz karabiber Hazırlanışı: l Patatesleri iyice yıkayarak kabuklarının üzerindeki toprağı temizleyin. Her tarafına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber ektikten sonra patatesleri alüminyum folyoya sarın. Önceden 200oC’de ısıtılmış fırında 40-60 dakika pişirin. Balıkları soğuk suyla yıkayın ve süzülmeye bırakın. Sarmısakları iyice dövdükten sonra bir kasede süzme yoğurt ve şarap sirkesi ile karıştırın. Tuz, karabiber ilave ederek tatlandırın. Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın. Elmaları sekize bölün, çekirdeklerini çıkartın ve küçük parçalara doğrayın. Sıvı yağı büyükçe bir tavada kızdırın. Soğan halkalarını, pastırma küplerini ve toz şekeri açık kahverengi oluncaya kadar orta ateşte kavurun. Şarabı ve ardından elmaları ekleyin. Elmalar suyunu tamamıyla çekinceye kadar pişirin. Marul yapraklarını servis tabağına yayın. Patatesleri uzunlamasına ikiye kesin, marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Ringa balığı filetolarını patates dilimlerinin ortasına yerleştirin. Soğanlı karışımı ve yoğurt sosunu patates dilimleri ve filetoların üzerine koyup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.