![]() |
Bonfile Wellington
Bonfile Wellington
Bonfile Wellington Hazırlama süresi 120 dakika 8 kişilik Malzemeler:
Etin her tarafını tuzlayıp biberleyin. Mantarları ayıklayın, ince kıyın. Eti 30 gr kızgın yağda iyice kavurup bir kenara alın. Geri kalan yağı tavada kızdırın, manatarları harlı ateşte 5 dk karıştırarak kavurun. Tuz, karabibier ve kekik ile tatlandırın. Tavuk ciğerlerini haşlayın, tuz, biber, sıvı yağ ekleyip çatalla ezin. Mantarlara karıştırın. 9 tane milföy hamurunu yan yana dizin, çözülmeye bırakın. soğuk suyla birbrilerine yapıştırın. Merdabe ile 60X50 cm lik bir hamur açın. Eti koyacağınız kısıma galeta unu serpiştirin. Etin üzerine mantarlı çiğer ezmesini sürüp hamura sarın. Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürün, geri kalan hamurla üstünü süsleyip çatalla bir kaç yerinden delikler açın. Etli hamuru 10 dk dinlendirin.210-220 derece sıcaklıktaki fırının 2. rafında 40 dk pişirin. Fırını södürün. 5-10 dk fırının kapağı açık olarak içinde bekletin, hemen servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.