![]() |
Kavrulmuş Patates Ve Kuzu Eti
Kavrulmuş patates ve kuzu eti
Kavrulmuş patates ve kuzu eti Hazırlama süresi 90 dakika 6 kişilik Malzemeler: 750 gram kuzu kuşbaşı 40 gram margarin 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kilogram patates 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 tutam safran 2 demet taze soğan tuz karabiber Hazırlanışı: Eti kızgın tavada güzelce kavurun. domates salçası ilave edip karıştırın. Tuz karabiber ve tarçını ilave edin. 1/2 su bardağı sıcak su ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat pişirin. Diğer tarafta patatesleri soyun, küçük küçük doğrayın, 30 dk soğuk suda bekletin. Suyunu dökün, kağıt havlu ile kurulayın. Patatesleri yapışmaz tavada iyice kızarttığınız yağda kavurun. Safranı 1/2 su bardağı suda ıslatın, patatesleri katın. Patatesleri bütün suyunu iyice çekip katır katır olana kadar ağzı açık olarak kızartmaya devam edin. Patatesleri kızarrıken taze soğanları ayıklayın, ince ince kıyın. Eti sosu ile birlikte iyice ısıtılmış servis tabağına alın. Üstünü tamamen soğanlarla örtün. Patatesleri soğanların üzerine tepeleme koyun ve hemen servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.