![]() |
Ekmek Dolgulu Kaz
Ekmek dolgulu kaz
Ekmek dolgulu kaz Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler:
Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin kabuklarını çıkarın, küp şeklinde doğrayın ve tereyağında hafif esmerleşene kadar çevirin. Domatesleri süzülmeye bırakın, çıkan yağı saklayın. Domatesleri şerit şerit doğrayın. Taze soğanın beyaz ve yeşil kısımlarını dilim dilim doğrayın. Ekmeği domates ve soğan ile karıştırın. Kremadan biraz ayırıp kalanı tuz ve karabiber ile bir taşım kaynatın, domatesten süzülen yağ ile ekmeğin üstüne dökün. Birer birer yumurtaları ilave edip karıştırın. Kazı iyice yıkayın, kurulayın. İçini dışını bol tuz ve karabiber ile ovalayın. Karın boşluğuna ekmekli harcı doldurun, karın boşluğunu kürdanlarla tutturarak kapatın. Butların uçlarını iple birleştirin. Kazı 2 lt. su ile doldurulmuş fırın güvecine oturtun. 170o C ısıtılmış fırının en alt rafında 3 saat fırınlayın, pişerken tuzlu su ile üzerini ıslatın. 2 saat sonra kabuğu soyulmadan kabaca doğranmış soğanı defne yaprağı, karanfil, şarap ve ardıç tohumu ile kazın suyuna ekleyin. Fırını 200o Cye yükseltin. Kazı tepsiye alın. Kapatılmış fırında sıcak bekletin. Pişme suyunu ince bir süzgeçten geçirin, fazla yağını alın. Krema ile bir taşım kaynattıktan sonra tuzlayıp biberleyin. Dolgu malzemesini çıkarıp dilimleyin. Kazı dolgu malzemesi ve sosla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.